Volkswagen (Çek Aç) Sürme Sistemleri

Konforunuzu Genişletin, Seslerden ve Soğuktan Koruyun: Fıratpen Çek Aç Sistemleriyle Her Hareketiniz Rahat!

Fıratpen Çek Aç Sistemler özellikle teras, balkon ve bahçelere açılan geniş açıklıklarda tercih edilirler. PVC Çek Aç Sistemler iç mekanlarınıza konfor, ferahlık ve genişlik kazandırdığı gibi mükemmel ses ve ısı yalıtımı da sağlarlar. PVC Çek Aç Sistemlerinin en önemli özelliklerinden birisi de, üstün mühendislik çözümleri sayesinde kanadının çok kolaylıkla hareket edebilmesidir.

Ses ve Isı Yalıtımında Mükemmellik

Kolay Hareket, Mükemmel Yalıtım

Profil Genişliği
(mm)
Hava Geçirgenlik
Sınıfı
Su Sızdırmazlık
Sınıfı
7033A
Rüzgar Yüküne
Dayanım Sınıfı
Ses Yalıtımı
(db)
Profil Isı Yalıtımı
(W/m2°K)
Pencere Isı Yalıtımı
(W/m2°K)
C2321,452,20

Volkswagen (Çek Aç) Sürme Sistemleri

Kalite Belgeleri & Teknik Dökümanlar

Kapı ve Pencere Kolları
TPE Conta TSE Belgesi
TS EN 12209 Kilitler
İspanyolet Sürgüleri
Menteşe TSE Belgesi
PUKAD Kalite Sertifikası
Fıratpen Profil TSE Uygunluk Belgesi
TEK ve Çift Açılım İspanyolet TSE
Conta TSE Belgesi
Fıratpen Broşür
Kullanım Kılavuzu
Selenit 75 Teknik Eğitim Kataloğu
Sürme PVC Teknik Eğitim Kataloğu
Zenia Slide Teknik Eğitim Kataloğu
Doğrama Genel Teknik Şartnamesi
Enerji Kimlik Belgesi Örneği
Enerji Kimlik Belgesi Nedir?
Pencerenin Bina Üzerinde Maruz Kaldığı Etkiler
Yaslandırma Test Raporu
Yangına Karşı Tepki
VCM Salınım Testi
Ses Yalıtımı Raporu
Performans Testleri Raporu
Isı İletkenlik Raporu
TS EN ISO 9001 2008 KYS Belgesi
OHSAS 18001 2007 Belgesi
ISO 14001 2004 Belgesi
IQNET TS EN ISO 9001 2008 KYS Belgesi
Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi
Beyaz PVC Pencere ve Kapı Profilleri için İklim Beyanı
Beyaz PVC Pencere ve Kapı Profilleri için EPD Dökümanı
Lamine Kaplama PVC Pencere ve Kapı Profilleri için İklim Beyanı
Lamine Kaplama PVC Pencere ve Kapı Profilleri için EPD Dökümanı
Uluslararası EPD Sistem Sertifikası – Beyaz PVC Pencere ve Kapı Profilleri
Uluslararası EPD Sistem Sertifikası – Lamine Kaplama PVC Pencere ve Kapı Profilleri

Pencere ve Kapı Detayları

Pvc kapı ve pencere sistemlerinde kullanılan pvc detay profiller, Fırat’ın pvc pencere ve kapı sistemleri markaları olan Fıratpen, Winhouse ve Gedizpen markalarında ve serilerinde ortak olarak kullanılan pvc profil çeşididir.

Detay profillerin pvc kapı ve pencere sistemlerinde kullanılma zorunluluğu yoktur. Detay pvc plastik profil, Pvc kapı ve pencerelerin uygulanmasında olası problemleri çözmek veya nihai tüketicinin isteklerini karşılamak amacıyla plastik pencere uygulayıcısı tarafından tercih edilmektedir. Pencerenin mimari görünüşünü düzenlemek veya performansını arttırmak amaçlı kullanılabileceği gibi mevcut bir uygulama zorluğu veya probleminin çözülmesi için de kullanılabilir.

Fırat bünyesinde seri ve marka ayırmıyor olmaları daha fazla uygulama alanı bulmalarını sağlar. Ayrıca, farklı üretici firmaların sahip olduğu detay profiller ölçüsel ve şekilsel olarak farklılık gösterebildiğinden, sektörün ürün çeşitliliği de artmış olmaktadır.

Detay profillerin farklı bir avantajı da yalnız pvc kapı ve pencere sistemlerinde kullanılır olmamalarıdır. İnşaat, tarım sektörü (seracılık vs), ilaç ve kimya sanayi gibi farklı sektörlerde kullanılmaktadır. Detay profilleri; korozyona dayanıklılık, uzun ömür ve üstün yalıtım değerleri nedeni ile farklı alanlarda kullanılma kolaylığı sağlamaktadır.

15X20 Köşebent Profili
15X20 Köşebent Profili
24x100 Lambri Profili
24x100 Lambri Profili
40 x 90 Griyaj Profili
40 x 90 Griyaj Profili
50 x 50 Pervaz Profili
50 x 50 Pervaz Profili
50 x 70 Pervaz Profili
50 x 70 Pervaz Profili
60 x 100 Griyaj Profili
60 x 100 Griyaj Profili
60X90 Pencere Pervaz Profili
60X90 Pencere Pervaz Profili
100 mm Lambri Profili
100 mm Lambri Profili
135 ° Dönüş Profili (135 Derece Dönüş Profili)
135 ° Dönüş Profili (135 Derece Dönüş Profili)
170lik Pervaz Profili
170lik Pervaz Profili
Cam Bölme Çıta Profili
Cam Bölme Çıta Profili
Çıta Kanal Kapama Profili
Çıta Kanal Kapama Profili
Dar Asimetrik T Profili
Dar Asimetrik T Profili
Dış Denizlik Profili
Dış Denizlik Profili
Geniş Asimetrik T Profil
Geniş Asimetrik T Profil
İç Parapet Profili
İç Parapet Profili
İspanyolet Kanal Kapama Profili
İspanyolet Kanal Kapama Profili
Kapı Pervaz Profili
Kapı Pervaz Profili
Kör Kasa Kapama Profili
Kör Kasa Kapama Profili
Pervaz Adaptör Profili
Pervaz Adaptör Profili
Pervaz Dayama Profili
Pervaz Dayama Profili
Sıfır Pervaz Profili
Sıfır Pervaz Profili
Sineklik Profili
Sineklik Profili
Tırnaklı T Profil
Tırnaklı T Profil
Yeni Pencere Pervaz Profili
Yeni Pencere Pervaz Profili

Uluslararası standartlarına uygun olarak hot-melt (sıcak yapıştırma) laminasyon tekniği ile kaplanan doğal ahşap desenli Fıratpen PVC Pencere ve Kapı Sistemleri, zengin kaplama seçenekleri, estetik görünümleri ve işlevsellikleriyle özgün mimari ve özel dekoratif beklentilerinize ideal çözümler sunar.

Altın Meşe, Budaklı Meşe, Budaklı Maun, Sedir, Ceviz, Gri ve Antrasit ahşap desenli lamine seçeneklerimize farklı beğenileriniz, projeleriniz ve dekorasyon alternatifleriniz için yeni renklerimizi ekledik. Antik Ceviz, Kar Beyaz, Eloksal Gri, Rustik Meşe, Krem, Saten Gri, Gece Mavisi, Koyu Yeşil, Kartal Siyahı, Kestane, Gümüş Gri, Ardıç, Füme, Metalik Gri ve Fındık renklerimizle projeleriniz ve evleriniz daha renkli. Toplamda 21 farklı renk seçeneğimizle tanışmak için satış noktalarımızla ve bizimle info@firat.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

RAL standartlarına uygun olarak yapılan hot-melt (sıcak yapıştırma) laminasyon tekniği ile kaplanan doğal ahşap desenli Fıratpen PVC Pencere ve Kapı Sistemleri, zengin kaplama seçenekleri, estetik görünümleri ve işlevsellikleriyle özgün mimari ve özel dekoratif beklentilerinize ideal çözümler sunar.

Altın Meşe, Budaklı Meşe, Budaklı Maun, Sedir, Ceviz, Gri ve Antrasit ahşap desenli lamine seçeneklerimize farklı beğenileriniz, projeleriniz ve dekorasyon alternatifleriniz için yeni renklerimizi ekledik. Antik Ceviz, Kar Beyaz, Eloksal Gri, Rustik Meşe, Krem, Saten Gri, Gece Mavisi, Koyu Yeşil, Kartal Siyahı, Kestane, Gümüş Gri, Ardıç, Füme, Metalik Gri ve Fındık renklerimizle projeleriniz ve evleriniz daha renkli. Toplamda 22 farklı renk seçeneğimizle tanışmak için satış noktalarımızla ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Stoklarımızda Bulunan Pencere Desen Seçenekleri

Lamine PVC Profiller Altın Meşe
Lamine PVC Profiller Altın Meşe
Lamine PVC Profiller Antik Ceviz
Lamine PVC Profiller Antik Ceviz
Lamine PVC Profiller Antrasit
Lamine PVC Profiller Antrasit
Lamine PVC Profiller Budakli Maun
Lamine PVC Profiller Budakli Maun
Lamine PVC Profiller Ceviz
Lamine PVC Profiller Ceviz
Lamine PVC Profiller Fume
Lamine PVC Profiller Fume
Lamine PVC Profiller Gri
Lamine PVC Profiller Gri
Lamine PVC Profiller Sedir
Lamine PVC Profiller Sedir

Pvc kapı ve pencere sistemleri arasında seçim yaparken, sistemleri oluşturan 9 farklı faktörü göz önüne almak gerekir. 

Tüm bu faktörler pvc pencere sistemlerinin kalitesini az veya çok, fakat doğrudan etkiler. 

1. PVC Profil:

Kaliteli pvc doğrama elde etmenin ilk ve en önemli şartı kaliteli pvc profil kullanmaktır. Standartların gereklerini yerine getiren, teknik olarak ve uygulama esnasında problem çıkarmayan, ihtiyaç duyulan yalıtım değerlerini sağlayan, etkin ve yaygın kullanılan kalite belgelerine sahip pvc profil kullanılmalıdır. Bu kriterleri sağlayan pvc profil satandartları sağlayan bir pvc doğrama için ön koşuldur.

2. Destek Sacı:

Pvc pencereye destek sacının en büyük katkısı iskeleti oluşturmak ve mukavemeti arttırmaktır. Bunun yanında ısıl değişimler karşısında yapının şekil değişmesini engellemek, montaj mukavemeti ve bağlantı kolaylığı sağlamak, v.b. gibi faydaları vardır. PVC Profilin şekline uygun destek sacı kullanılmalı ve PVC doğramada mümkün olan her ana profilinin her metresine tek parça destek sacı uygulanması ihmal edilmemelidir. Günümüzde, metal destek saclarının bire bir yerini alabilecek başka bir ürün henüz geliştirilememiştir.

3. Conta:

Pvc kapı ve pencere sistemlerinde en etkili yalıtım malzemesi contadır. Günümüzde EPDM kauçuk ve TPE plastik esaslı contalar kullanılmaktadır.

4. Bağlantı Elemanları:

Pvc kapı ve pencere sistemlerinde bağlantı elemanları, kapı ve pencerelerin geometrik şekillerine ve bulundukları yere göre önem kazanmaktadır. Vidaların ve bağlantı takozlarının oluşturduğu bağlantı elemanları grubunda, iklim şartları ve korozif etkenlerden etkilenmeyen kaplamalı ve aşınma direnci yüksek metal (zamak) malzemeler kullanılmalıdır.

5. Aksesuar:

Pvc kapı ve pencere sistemlerinde hareketli kısımları oluşturan ve hareketin oluşmasını sağlayan mekanizmalardır. Kalite belgelerine sahip, paslanma direnci yüksek, kullanım kolaylığı sağlayan sistemlerin seçilmesi gerekmektedir. Ölçü kriterlerine mutlaka uyulmalıdır.

6. Montaj Malzemeleri:

Pvc doğramanın duvara sağlıklı monte edilmesini ve işlevini yerine getirmesini sağlayan malzemelerdir. Uzun ömürlü ve zamanla mukavemet zafiyeti oluşturmayacak malzemeler seçilmelidir.

7. Cam:

Pvc kapı ve pencere sistemlerinde alan olarak en büyük kısmı oluştururlar. Isı ve ses yalıtımı için en etkili unsurdur. Mimari yapıyı bozmayan, sisteme aşırı yük bindirmeyen, hareketin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı ve kalite belgelerine sahip camlar kullanılmalıdır. Özellikle çift cam sistemlerinde ısı ve ses yalıtımı sağladığı için “ısıcam sinerji” ve “ısıcam konfor” tercihi artmıştır.

8. Ekstralar:

Ekstralar, Pvc kapı ve pencere sistemlerine ilave, görsel iyileştirme ve performans arttırıcı nihai tüketicin diğer tüm istekleridir.Pervaz, lambiri, karolaj, mermer ve özel açılım sistemleri olarak tanımlanabilir.

9. İşçilik:

Pvc pencere sistemlerinde kaliteyi etkileyen en büyük faktörlerden biri de işçilik ve montajdır. Birinci sınıf bir pvc profilden çok kötü bir pvc doğrama – plastik pencere yapılabileceği gibi, kötü bir pvc profilden iyi bir pvc doğrama yapmak da mümkün olabilmektedir.