Unique Slide 2

Sürme Sistemleri

Sadece 21,5 mm yüksekliğindeki düşük eşik (low threshold) özelliğindeki kasa profili ile kullanıcılara dışarıya zeminde rahat geçiş imkanı tanınır.

üstün termal performans

Euro-groove kanallı yapıya sahip

Yüksek Performansın Sembolü: UnIque SlIde 2

Sistem, kasada 46 mm kanatta 40 mm genişliğe kadar cam kullanımına izin verir.

90 kesim toplanabilen sadece 25 mm kasa profili ile minimum profil görüntüsü sağlayan sistem aynı zamanda sektörün başarılı Kaldır&Sür sürme sistemlerinden biridir.

Minimum profil kullanımı ve kolay imalat ve montaj olanakları sunması prensibi ile tasarlanan Unique Slide sürme sistemi getirdiği yenilikler ile sektör rakipleri arasında farklı yerini korumaktadır. Kenette 50 mm görünür genişliğe sahip alternatif profilleri ile kullanıcılara maksimum panoramik görüş sağlayan dar kenet opsiyonu kazandırılır. 18 mm polyamid bariyerli yapısı ve EPDM fitilleri sayesinde üstün termal performans sunar. Euro-Groove kanallı yapısı ile farklı marka ve çeşitte açılım aksesuarı ile uyum halindedir. Sistem, çok noktadan kilitleme yapılabilmesine olanak verir.

UNIQUE SLIDE 2

Teknik Özellikler

Sistemin Görünür GenişliğiYan Kasa25 mm
Üst Kasa52 mm
Alt Kasa40 mm
Kanat98 mm
Kenet Görünür Yüzeyi101-50 mm
Sistemin Kasa DerinliğiÇift Ray 140 mm
Tek Ray140 mm
3 ray213 mm
4 Ray286 mm
Sineklikli Ray (Çift Ray)181 mm
Sistemin Kanat Derinliği56 mm
Cam KalınlığıKasa42 mm’ye Kadar
Isı YalıtımıKasa15 mm (Polyamid)
Kanat18 mm (Polyamid)
Maksimum Kanat Ağırlığı300-400kg
Maksimum Kanat Yüksekliği3300 mm

Performans Değerleri

Performans KriteriTest StandartlarıSınıflandırma
Hava GeçirimsizlikTS EN 12207 Class 4 – 600 Pa
Su SızdırmazlıkTS EN 12208Sınıf 9A  – 600 Pa
Rüzgar Yükü DayanımıTS EN 12210Class B4 1600 Pa
Güvenlik Yüküne DayanımTS EN 122102400 Pa
Termal Isı YalıtımıEN 10.077-2Npa
Akustik Performans DeğeriEN 717-1Npa
Hırsızlığa Karşı DayanımTS EN 1627-1630RC1/RC2

Isı Grafiği

Bu hesaplama 1,0W/m2.K Ug cam dolgu değerine göre hesaplanmıştır.

Sistem Opsiyonları

Kalite Belgeleri & Teknik Dökümanlar

ISO9001 İstanbul
ISO9001 Tekirdağ
ISO50001 Yönetim Sistemi
SARAY Alüminyum, profil ve panel ürünlerine EN 15804 Avrupa normu uyumlu EPD belgelerini alarak sektöründe bir ilke imza attı. EPD belgeleri LEED, BREEAM, DGNBve ÇEDBİK gibi birçok yeşil bina değerlendirme ve sertifika sistemleri tarafından talep edilmektedir.
EPD Alüminyum Kompozit Panel Çevreci Ürün Deklarasyonu
EPD Alüminyum Profil Çevreci Ürün Deklarasyonu
EPD PVC Profil Çevreci Ürün Deklarasyonu

SARAY Döküm ve Madeni Aksam Sanayi Turizm A.Ş. yapı sektöründeki yenilikleri ile bir ilke daha imza atıyor. Saray Alüminyum, bugüne kadar sektördeki üstün kalite ve standart belgelerine, The Interntional EPD System aracılığı ile uluslar arası kapsamda yayınlanan ve tüm pazarlarda geçerli olan PVC ve Alüminyum profil ve Alüminyum kompozit panel ürünleri için almaya hak kazandığı EN 15804 Avrupa normu uyumlu “Çevresel Ürün Beyanı – Environmental Product Declaration (EPD)” belgelerini ekledi.

Türkiye’de ilk kez A2 sınıfı yanmaz kompozit paneller için EN 15804 – Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri normu uyumlu EPD belgesi alan Saray, Türkiye’nin en büyük ilk 200 sanayi firması arasında olması ve sektörün ön safındaki konumu nedeniyle çevreye duyarlı sorumluluk anlayışı ile Avrupa’da ve Türkiye’de farkındalık yaratıyor.

İstanbul ve Çerkezköy’deki tesislerinde toplam 90.000 metrekare kapalı alanda üretim yapan Saray’ın, A2, B1 ve B2 yanmazlık sınıfı Alüminyum Kompozit Paneller (EPD Kayıt No:S-P-00834), Alüminyum Ekstrüzyon Profil (EPD Kayıt No:S-P-00833), ve PVC Profil (EPD Kayıt No:S-P-00832) ürünlerine alınan EPD belgeleri Metsims Sustainability Consulting firması danışmanlığında başarı ile tamamlandı.

TS standartlarına göre A2, B1 ve B2 yanmazlık sınıfında her biri inovatif birer ürün olan Saray Alüminyum Kompozit Panelleri, Alüminyum Ekstrüzyon Profilleri ve PVC Kapı & Pencere Profilleri yüksek kalitesi, kalite sertifikaları ve EPD belgeleri ile inşaat sektöründen en fazla tercih edilen markalar arasında yerini alıyor.

EPD’ler, ISO 14025’e göre tanımlanan, bir ürünün çevre performansını ISO 14040/44 LCA standardı kapsamında belirtilmiş çevresel etki parametreler bazında önceden belirlenmiş kategorilere göre (hammadde eldesi, enerji kullanımı ve verimliliği; malzeme ve kimyasal madde içeriği; hava, su ve toprağa verilen emisyonlar; atık oluşumu) nicel olarak değerlendiren ve beyan eden belgelerdir. LCA kapsamında ekonomik faaliyetlerin ekolojik ayak izini ve üretim sürecinde meydana gelen çeşitli emisyon ve atık değerlerini dikkate alan bu beyan yöntemi, uluslararası uzmanlar tarafından bağımsız olarak doğrulanan ve dünya çapında geçerli olan belgelerdir. Tip III türü çevresel etiketleme olarak bilinen EPD Belgeleri, çevresel etki değerlendirilmesi yapılmış yapı ürünlerinin yaygınlaştırılmasını sağlarken LEED, BREEAM, DGNBve ÇEDBİK gibi birçok yeşil bina değerlendirme ve sertifika sistemleri tarafından talep edilmektedirler.

Firmamızda, ISO 9001:2000 standardının gereklerini yerine getiren ve diğer yönetim fonksiyonları ile birlikte planlanan ve geliştirilen müşteri ihtiyaçlarını yerine getiren etkili ve yeterli bir Kalite Sistemi kurulmuş olup ISO 9001 Kalite Güvence Belgemiz bulunmaktadır. Böylece firmamız,;

CE Belgesi
FPC Uygunluk Belgesi
Alüminyum Ekstrüzyon Profiller, Normal Toleranslı
TS EN 12020-2 / Alüminyum Ekstrüzyon Profiller, Hassas Toleranslı
TS EN 755-8 / Alüminyum Ekstrüzyon Borular
TSE TS 4922 / Eloksal (Anodik Oksidasyon) Kaplama
RU GOST / Rusya Gost-R (Alüminyum Profil)
QUALICOAT / Alüminyum boyama (Avrupa)
QUALANOD / Eloksal (Anodik Oksidasyon) Kaplama (Avrupa)
IFT Rosehheim Belgesi
RU Hijyen / Alüminyum Profil Hijyen Belgesi (Rusya)
CEPRO / Ukrayna Cepro Alüminyum Profil

Seltoy Ltd Şti bayisi olduğu Saraygrup, çevresel sorumluluklarının bilincinde; ürünün gerçekleştirilmesinden sevkiyata kadar geçen tüm aşamalarda, faaliyetlerinin çevre boyut ve etkilerini belirlemek ve bu boyutların ortaya çıkmasını önlemek amacıyla yöntemler uygulamaktadır. Saraygrup tüm faaliyetlerinin çevre kirliliğine neden olmaksızın yürütülmesi konusunda hassasiyet göstermektedir. Bu amaçla;

Çevre / İş Sağlığı ve Güvenliği Politikamız
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi
Yerli Malı Belgesi

Alüminyum Pencere ve Kapı Sistemleri Hakkında

Alüminyum Doğramada kullanılan malzemelerde aranan özellikler

Birincisi, pencerede kullanılan tüm malzemelerin başta alüminyum profiler ve profillerin iç ve dış ortamlar arasında ısıyı iletmesini önlemek için kullanılan plastik yalıtım profilleri olmak üzere tüm malzemelerin kalitesidir. 

Alüminyum profiller

Alüminyum profil üreticisinde TS EN 12020-1 ve TS EN 12020-2 standartları ile ilgili Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi aranmalıdır. Bu belge EN AW 6060 ve EN AW 6063 alaşım grupları için ve hassas alaşımlı alüminyum malzemeden ısıl bariyerli ve ısıl bariyersiz ekstrüzyon profiller için verilir.

TS EN 12020-1 (02.03.2010) Alüminyum ve alüminyum alaşımları – En aw- 6060 ve en aw- 6063 alaşımlarından ekstrüzyon ile imal edilmiş hassas profiller

Teknik muayene ve teslim şartları

TS EN 12020-2 (02.03.2010) Bu standard EN AW-6060 ve EN AW-6063 alaşımlarından ekstrüzyonla, termal bariyerli ve termal bariyersiz imal edilmiş hassas profillerin boyut ve şekil toleranslarını kapsar.

Alüminyum sektörüne yönelik EN 15088 standardı, yapı sektöründe kullanılacak olan alüminyum ve alüminyum alaşımları için genel zorunlulukları içerir. EN 15088 Yapı işlerinde kullanılmak üzere üretilen alüminyum ve alüminyum alaşımları (profil vb.) üretimi gerçekleştiren üreticiler içindir. Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPD) uygunluğu ve neticesinde CE işareti, ürünün Avrupa ve Türkiye pazarına sunmak için 4703 sayılı kanun gereği yasal bir zorunluluktur. 

Doğramalarda kullanılacak profillerin et kalınlıkları rüzgar ve taşıma yükleri açısından değerlendirilmeli ancak 1.8mm’den ince kasa, orta kayıt, adaptör ve kanat profilleri sağlıklı vida tutamayacağından tavsiye edilmez.

Doğramalarda kullanılan alüminyum profillerde 6060-T5 veya 6063-T5 (alaşım-ısıl işlem) kullanılmalıdır.

T5: Sıcak şekillendirme işleminden sonra soğutulmuş ve suni yaşlandırma yapılmış anlamındadır.

Buna göre profiller ekstrüzyon prosesinden sonra soğutulur ve ardından yapay yaşlandırma (termik) fırınlarına sokulur.

Isı yalıtımlı profillerde aranacak özellikler

Isı yalıtımlı profillerde polyamid malzemeden üretilen ve %25 cam elyaf takviyeli ısı yalıtım bariyerleri kullanılmalıdır. Türkiye piyasasında genelde sadece zorunlu kalındığında (boya fırınına girebiliyor olması sebebi ile) polyamid kullanılıyor ve daha ucuz olması sebebi ile PVC bariyer tercih ediliyor olsa da polyamid ısı bariyerleri tercih edilmelidir.

Isı yalıtım bariyeri olarak farklı materyaller kullanılmakla birlikte polyamid ısı yalıtım bariyerleri termal uzama katsayılarının alüminyum ile aynı olmasından ve mekanik değerlerinin de yüksek olmasından ötürü ısı yalıtım bariyeri olarak kullanılmaya en uygun materyaldir. Polyamid ısı yalıtım bariyerleri standart olarak %25 cam elyaf takviyelidir.

Isı yalıtım bariyerlerinin en az 18mm olması tavsiye edilir. Isı yalıtım bariyeri seçiminin ısı yalıtımını nasıl etkilediğini öğrenmek ister misiniz?

Isı yalıtımlı profillerde aranacak özellikler

Isı yalıtımlı profillerde polyamid malzemeden üretilen ve %25 cam elyaf takviyeli ısı yalıtım bariyerleri kullanılmalıdır. Türkiye piyasasında genelde sadece zorunlu kalındığında (boya fırınına girebiliyor olması sebebi ile) polyamid kullanılıyor ve daha ucuz olması sebebi ile PVC bariyer tercih ediliyor olsa da polyamid ısı bariyerleri tercih edilmelidir.

Isı yalıtım bariyeri olarak farklı materyaller kullanılmakla birlikte polyamid ısı yalıtım bariyerleri termal uzama katsayılarının alüminyum ile aynı olmasından ve mekanik değerlerinin de yüksek olmasından ötürü ısı yalıtım bariyeri olarak kullanılmaya en uygun materyaldir. Polyamid ısı yalıtım bariyerleri standart olarak %25 cam elyaf takviyelidir.

Isı yalıtım bariyerlerinin en az 18mm olması tavsiye edilir. Isı yalıtım bariyeri seçiminin ısı yalıtımını nasıl etkilediğini öğrenmek ister misiniz?

Yüzey işlemler (Eloksal, Elektrostatik Toz Boyama, Ahşap Desen Kaplama)

Mimari alüminyum pencere, kapı ve cephe sistemlerinde kullanılan profiller ham olarak üretildikten sonra isteğe göre eloksal, elektrostatik toz boyama yada ahşap desen kaplama işlemine alınırlar ve istenilen yüzey görünümünü elde ederler. 

Eloksal:

TS 4922 (27.10.1986) Metalik malzemelerin yüzey işlemi- Alüminyum ve biçimlenebilir alüminyum alaşımlarının anodik oksidasyonu (eloksal), teknik özellikler

Avrupa ülkelerinde kullanılan Qualanod Kalite Belgesi aranmalıdır. Qualanod, alüminyumun sülfürik asit esaslı eloksal kaplanması (anodizasyon) için kapsamlı bir standarttır ve Türkiye’de de bir çok üretici bu belgeye sahiptir. Bu belgeye sahip üreticiler düzenli olarak denetlenirler.

Elektrostatik Toz Boyama:

Avrupa ülkelerinde kullanılan Qualicoat Kalite Belgesi aranmalıdır.

Tamamlayıcı parçalar

Menteşeler (TS 4922), EPDM fitiller ve diğer tamamlayıcı parçalar için ilgili standartlar dikkate alınmalıdır. Köşe takozu ve çavuş bağlantıların eksiksiz monte edilmiş olması gerekir.

Metaller, medeniyetin gelişmesinde önemli görev yapmaktadır. Bu gelişme sürecinde, alüminyum kadar önemli rol oynayan az sayıda metal bulunur. Alüminyum kendine has özellikleri ile, çok eski çağlardan beri bilinen, ağaç, bakır, demir ve çelik gibi birçok malzemeden daha önem kazanmış bulunmaktadır. 19. yüzyılın ikinci yarısından beri endüstriyel çapta üretilen çok genç bir metal olmasına rağmen, bugün bakır ve alaşımları, kurşun, kalay ve çinko gibi tüm demir dışı metallerin toplam kullanımından daha çok miktarda kullanılmaktadır.

Alüminyum’un genel özellikleri aşağıda özetlenmiştir :

Bildiğiniz üzere alüminyum, ısı yalıtımı için çok da uygun bir materyal değildir. Oysa alüminyum pencerelerde kullanılan alüminyum profiller termal olarak bölümlenmiş profillerdir. Termal olarak bölümlenmiş yani ısı yalıtımlı alüminyum profillerde iç mekana ve dış mekana temas halindeki alüminyum profil parçaları plastik bariyerler aracılığı ile birbirlerinden ayrılır.

1970’lerin başında dünyada ısı yalıtımlı profiller üretilmeye başlanmış olsa da Türkiye’de ilk yıllardaki yalıtımsız ve/veya detayları, tamamlayıcıları eksik pencere uygulamaları kullanıcılarda “alüminyum ısıyı iletir”, “alüminyum pencerelerde yalıtım iyi değildir”, “alüminyum pencerelerde terleme sorunu olur” gibi yanlış algıların oluşmasına sebep olmuştur. Oysa özellikle günümüze gelindiğinde ısı yalıtımlı pencereler son derece iyi ısı yalıtım değerlerine sahiptir ve bu konuda plastik pencereleri aratmamaktadırlar.

Diğer taraftan da PVC’nin alüminyumun muadili olduğunu söyleyebilir miyiz? Alüminyum’un yerine plastik (PVC) doğrama kullanılamayacağı bir çok durum vardır. Bu açıdan alüminyumun aşağıdaki avantajları alüminyumu halen mimari projelerin vazgeçilmezi yapmaktadır:

Alüminyum Doğrama sistemi ve pencere genelinde aranan özellikler

Alüminyum profillerin, ısı yalıtım bariyeri montajı yapılmış (kompozit) alüminyum profillerin, EPDM fitillerin ve diğer tüm tamamlayıcı parçaların doğru tanımlanmasından sonra bir diğer aşama da sistemde yer alan bu parçaların birbirleri ile olan ilişkisinin hangi şartları (hava geçirimsizlik, su yalıtımsızlık, rüzgar yüküne dayanım, ısı yalıtımı, gürültü önleme vb.) hangi asgari değerler baz alınarak yerine getirilmesi istendiğidir. Doğrama sistemleri önceden bu testlere tabi tutuldu ise buna göre seçilecek ve hatta bir mockup üzerinde sistemin yeterliliği uygulama aşamasında test edilecektir.

Alüminyum Doğrama Montajı aşamasında uyulması gereken kriterler

Pencere ve Kapı Detayları

Detay profillerin Alüminyum  kapı ve pencere sistemlerinde kullanılma zorunluluğu yoktur. Detay alüminyum profiller; Alüminyum kapı ve pencerelerin uygulanmasında olası problemleri çözmek veya nihai tüketicinin isteklerini karşılamak amacıyla Alüminyum pencere uygulayıcısı tarafından tercih edilmektedir.

Pencerenin mimari görünüşünü düzenlemek veya performansını arttırmak amaçlı kullanılabileceği gibi mevcut bir uygulama zorluğu veya probleminin çözülmesi için de kullanılabilir.

Detay profillerin farklı bir avantajı da yalnız alüminyum kapı ve pencere sistemlerinde kullanılır olmamalarıdır. İnşaat, tarım sektörü (seracılık vs), ilaç ve kimya sanayi gibi farklı sektörlerde kullanılmaktadır.

Detay profilleri; korozyona dayanıklılık, uzun ömür ve üstün yalıtım değerleri nedeni ile farklı alanlarda kullanılma kolaylığı sağlamaktadır.

Ana Profiller:

Düz Renk Ral Kartelası

RAL 1000RAL 1001RAL 1002RAL 1003RAL 1004
RAL 1005RAL 1006RAL 1007RAL 1011RAL 1012
RAL 1013RAL 1014RAL 1015RAL 1016RAL 1017
RAL 1018RAL 1019RAL 1020RAL 1021RAL 1023
RAL 1024RAL 1027RAL 1028RAL 1032RAL 1033
RAL 1034RAL 1037RAL 2000RAL 2001RAL 2002
RAL 2003RAL 2004RAL 2008RAL 2009RAL 2010
RAL 2011RAL 2012RAL 3000RAL 3001RAL 3002
RAL 3003RAL 3004RAL 3005RAL 3007RAL 3009
RAL 3011RAL 3012RAL 3013RAL 3014RAL 3015
RAL 3016RAL 3017RAL 3018RAL 3020RAL 3022
RAL 3027RAL 3031RAL 4001RAL 4002RAL 4003
RAL 4004RAL 4005RAL 4006RAL 4007RAL 4008
RAL 4009RAL 4010RAL 5000RAL 5001RAL 5002
RAL 5003RAL 5004RAL 5005RAL 5007RAL 5008
RAL 5009RAL 5010RAL 5011RAL 5012RAL 5013
RAL 5014RAL 5015RAL 5017RAL 5018RAL 5019
RAL 5020RAL 5021RAL 5022RAL 5023RAL 5024
RAL 6000RAL 6001RAL 6002RAL 6003RAL 6004
RAL 6005RAL 6006RAL 6007RAL 6008RAL 6009
RAL 6010RAL 6011RAL 6012RAL 6013RAL 6014
RAL 6015RAL 6016RAL 6017RAL 6018RAL 6019
RAL 6020RAL 6021RAL 6022RAL 6024RAL 6025
RAL 6026RAL 6027RAL 6028RAL 6029RAL 6032
RAL 6033RAL 6034RAL 7000RAL 7001RAL 7002
RAL 7003RAL 7004RAL 7005RAL 7006RAL 7008
RAL 7009RAL 7010RAL 7011RAL 7012RAL 7013
RAL 7015RAL 7016RAL 7021RAL 7022RAL 7023
RAL 7024RAL 7026RAL 7030RAL 7031RAL 7032
RAL 7033RAL 7034RAL 7035RAL 7036RAL 7037
RAL 7038RAL 7039RAL 7040RAL 7042RAL 7043
RAL 7044RAL 7045RAL 7046RAL 7047RAL 8000
RAL 8001RAL 8002RAL 8003RAL 8004RAL 8007
RAL 8008RAL 8011RAL 8012RAL 8014RAL 8015
RAL 8016RAL 8017RAL 8019RAL 8022RAL 8023
RAL 8024RAL 8025RAL 8028RAL 9001RAL 9002
RAL 9003RAL 9004RAL 9005RAL 9006RAL 9007
RAL 9010RAL 9011RAL 9016RAL 9017RAL 9018
 
Bilgisayar Ortamında görüntülenen ürünlerin Monitör ve Çevre Birimleri nedeniyle renk Farkları oluşmaktadır, daha sağlıklı renk ve desen saptamak için lütfen renk kartelası isteyiniz.

Ana Profiller:

Bilgisayar Ortamında görüntülenen ürünlerin Monitör ve Çevre Birimleri nedeniyle renk Farkları oluşmaktadır, daha sağlıklı renk ve desen saptamak için lütfen renk kartelası isteyiniz.
105 Altın Meşe
110 Kırçıllı
115 Fındık
120 Kestane
125 Koyu Ceviz
130 Çam
140 Fındık
150 Koyu Hareli
155 Maun
160 Altın Meşe
165 Kiraz
170 Açık Meşe
175 Açık Hareli
160 Altın Meşe
180 Akağaç
185 Döğme